تسهیلات متعددی که ثبت شرکت در ترکیه را آسان و سریع میسازند، به طور قابل توجهی مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. از یک سو نزدیکی جغرافیایی این کشور با ایران و از سوی دیگر ذهنیت مثبتی که بازرگانان ایرانی در مورد بازار این کشور دارند، باعث شده تا آمار ایرانیان متقاضی ثبت شرکت در ترکیه، به طور فزایندهای رو به رشد باشد.
برای درک بهتر وضعیت بد نیست نگاهی به آمار داشته باشیم. پیش از آن در نظر داشته باشید که آمارهای سال 2020 برای دستیابی به یک دید روشن در مورد وضعیت ثبت شرکت در ترکیه، چندان مناسب نیستند.
در این سال، همانطور که میدانید، بحران شیوع ویروس کرونا، به طور جدی فعالیتهای اقتصادی از جمله ثبت شرکت در ترکیه را تحت تأثیر قرار داد. لذا اجازه دهید نگاهی به آمارهای سال 2019 داشته باشیم.
در وقت خود صرفه جويى كنيد و همين الان برای دریافت اطلاعات ثبت شرکت با مشاورين خبره مشاورین املاک آسومان تماس بگيريد!
شرکتهای ایرانی در استانبول
بر طبق آمارهای منتشره از سوی اتاق سرمایهگذاری و بورس کالای ترکیه، در ده ماه ابتدایی سال 2019، بالغ بر 10 هزار شرکت از سوی سرمایهگذاران خارجی در ترکیه افتتاح شده است؛ به طور دقیق 10.682 شرکت! از این میزان ایرانیان بیشترین تعداد ثبت شرکت در ترکیه را داشتهاند.
مطابق همین آمار، سرمایهگذاران ایرانی در مجموع 821 شرکت را با شرایط مختلف، در کشور ترکیه ثبت کردهاند. به طور قطع بخش اعظم این تعداد از ثبت شرکت در ترکیه، در قلب اقتصادی آن، یعنی استانبول، صورت گرفته است.
این در حالی است که سایر ملیتها با فاصله زیادی نسبت به ایرانیان در جایگاههای بعدی قرار میگیرند. به عنوان مثال آلمانیها 45 مورد، آذربایجانیها 31 مورد، آمریکاییها 22 مورد، هلندیها 19 مورد و اماراتیها 17 مورد ثبت شرکت در ترکیه داشتهاند.
تسهیلات اقامتی که پس از ثبت شرکت شامل حال سرمایهگذاران میشود، باعث شده تا روند رو به رشد ثبت شرکت در ترکیه توسط ایرانیان حفظ شده و احتمالاً تا سالهای متمادی ادامه داشته باشد.
شرایط ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان
در کنار خرید خانه در ترکیه، ثبت شرکت به عنوان یکی از مسیرهای پرطرفدار دستیابی به اقامت ترکیه و در بلند مدت گرفتن پاسپورت ترکیه، مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. با این وجود طبیعی است که در کنار آپشن سرمایه گذاری در ملک، عامه متقاضیان، جویای شرایط ثبت شرکت نیز باشند.
البته باید تأکید کرد که ثبت شرکت در ترکیه نه فقط به منظور کسب امتیاز اقامت در این کشور، بلکه به عنوان یک فرصت اقتصادی بسیار جذاب و سودآور، مورد توجه فعالان اقتصادی قرار میگیرد. اما سوای تمام حواشی و مقدمات این بحث، به سراغ اصلیترین پرسش و دغدغه مخاطبان میرویم؛ شرایط ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان چگونه است؟
شرایط ثبت شرکت برای ایرانیان در ترکیه؛ آیا مانع خاصی وجود دارد؟
خیر؛ هیچ مانع ویژه و خاصی برای ثبت شرکت در ترکیه، پیش روی ایرانیان نیست. ایرانیان نیز مانند اتباع اغلب کشورهای خارجی دیگر، میتوانند تحت شرایط خاصی، اقدام به ثبت شرکت در ترکیه کرده و از مزایای آن بهرهمند شوند.
در نظر داشته باشید که برخی قوانین عمومی در این حوزه وجود دارد که در مورد اتباع همه کشورهای نرمال برابر است. به عنوان مثال علاقمندان به ثبت شرکت در ترکیه، بدون اجازه وزارت صنعت و تجارت، امکان ثبت برخی از شرکتها را ندارند.
به عنوان مثال بانکها، فکتورینگها، مؤسسات مالی خصوصی، صرافیهای ارزی، انبارگردانیهای مرتبط با اموال عمومی، مؤسسات مجری طرحها در مناطق آزاد تجاری و شرکتهای مشمول عرضه سهام در بورس کشور ترکیه، از جمله شرکتهایی هستند که ثبت آنها به اجازه ویژه این وزارتخانه نیاز دارد. اما برای عمده شرکتهای خصوصی با مسئولیت محدود، هیچ محدودیتی وجود ندارد.
مشاوره تخصصی خود را برای ثبت شرکت در ترکیه دریافت کنید!
در چه قالبهایی میتوان اقدام به ثبت شرکت در ترکیه است؟
دقت داشته باشید که در مورد قالب حقوقی شرکت، باید حتماً با وکلای آگاه به قوانین و چارچوب حقوقی کشور ترکیه مشورت کنید. در عمل از همان گام اول و در مرحله ایدهپردازی، شما به مشاورههای مداوم یک وکیل معتبر و توانمند در حوزه نظام حقوقی کشور ترکیه نیاز دارید.
آنها میتوانند با جزئیات دقیق، در مورد شرایط حقوقی قالب ثبت شرکت در ترکیه، به شما مشاوره اختصاصی ارائه دهند. اما در یک نگاه کلی و به زبان ساده، میتوان گفت یک شرکت خصوصی میتواند توسط یک یا چند نفر از اتباع خارجی در کشور ترکیه تأسیس شود به شکلی که دستکم یکی از سهامداران، حداقل 10 هزار لیر ترکیه، سرمایه اولیه داشته باشد.
هزینه ثبت شرکت در ترکیه
تعیین دقیق و قطعی میزان هزینه ثبت شرکت در ترکیه، تابع متغیرات متعددی است. لذا امکان تعیین هزینه نهایی، بدون مطالعه دقیق وضعیت و کیس شما وجود ندارد. این هم یکی از آن دسته مواردی است که باید به طور قطع توسط یک وکیل آگاه به شرایط حقوقی کشور ترکیه بررسی شود.
اما آنچه به طور قطع در قوانین بر آن تأکید شده، لزوم واریز 10 هزار لیر ترکیه به یک حساب معین در بانکهای ترکیه است.
دقت داشته باشید که این رقم اعلامی مرتبط با پروسههای اداری ثبت شرکت در ترکیه است و در کنار این شما باید هزینههای دیگری برای اجاره یا خرید دفتر، استخدام حسابدار، مجوز کار یا هزینههای جانبی دیگر بپردازید. برای تعیین هزینههای این بخش نیز الزامی است تا به طور مستقیم با ما در ارتباط باشید.
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
پروسه ثبت شرکت در ترکیه، واضح و سریع بوده و در صورت کسب مشاوره از وکلای صاحب تجربه، سرمایهگذار میتواند ظرف یک هفته معاملات خود را آغاز کند. اولین کار در این مسیر، تهیه پیشنویس اساسنامه شرکت است که باید توسط مدیران و تمام سهامداران امضا شود.
اساسنامه باید مطابق با اصول حقوقی و قانونی کشور ترکیه تنظیم شده و با ماده 279 قانون تجارت ترکیه، مغایرتی نداشته باشد. در اسناد مربوطه، باید عبارت “محدود”(Limited) در نام تجاری مدنظر مالک یا مالکین، درج شده باشد.
در کنار این باید ملیت، نام کامل، نام خانوادگی، آدرس و آدرس محل کار مؤسسان شرکت به صورت رسمی ثبت و اعلام شود. پس از این پیشنویس اساسنامه و الحاقات باید در محضر رسمیت یافته و در صورت لزوم نسخههای ترجمه نیز به تأیید مراجع قانونی برسد.
اولین گام برای ثبت شرکت در ترکیه؛ واریز سرمایه و پیگیری پروسه ثبت نشان
برای ثبت شرکت در ترکیه، سرمایه پایه شرکت باید به یک حساب بانکی در کشور ترکیه و به نام شرکت واریز شود. پس از واریز پول به حساب معین، سرمایهگذاران مجاز هستند تا مراحل مربوط به ثبت را پیگیری کنند.
در این مرحله آنها باید مبلغی را به اداره ثبت تجاری ترکیه پرداخت کرده و به پشتوانه اساسنامه دارای درجه رسمیت از سوی محضر، نشان تجاری خود را ثبت کنند. غیر از اساسنامه، در صورت لزوم باید سایر مدارک درخواستی اداره ثبت، به منظور ثبت شرکت در ترکیه ارائه شود.
اگر تمام مدارک و اطلاعات ارائهشده به منظور ثبت شرکت در ترکیه درست باشد، اداره ثبت، گواهی ثبت نام تجاری را صادر کرده و در روزنامه رسمی ترکیه در قالب اعلان رسمی، درج میکند. پس از این شرکت باید در نظام مالیاتی ترکیه به طور رسمی ثبت شود. یکی از مهمترین موارد، ثبت شرکت در بخش مالیات بر ارزش افزوده یا همان (VAT) است.
مرحله ثبت رسمی تجارت در ترکیه
اتاق بازرگانی ترکیه در سراسر کشور و در تمام شهرهای بزرگ، برای رسیدگی به ثبت شرکت در ترکیه دفاتر مستقیمی دارد. پس از تکمیل اساسنامه و تأیید رسمی آنها، ظرف پانزده روز، ضمن تکمیل فرمهای مربوطه، باید به منظور ثبت رسمی تجاری با آنها ارتباط برقرار کنید. پس از این شما عملاً صاحب “ثبت رسمی تجارت” خواهید شد.
در این مرحله باید فرم درخواست ثبت تجارت، نامه رسمی مبنی بر درخواست شما برای ثبت، مدارک شناسایی که اثبات کند مالک یا یکی از مالکین شرکت هستید، یک تعهدنامه امضاشده مطابق با ماده 29 مقررات ثبت تجارت و رسید پرداخت هزینه مربوط به حساب صندوق مشتریان را ارائه کنید.
میزان مالیات برای شرکتها در ترکیه
مالیات یکی دیگر از مقولههایی است که متقاضیان ثبت شرکت در ترکیه، در مورد آن دغدغه دارند. در این مورد نیز باید تأکید کرد که ارائه اطلاعات خام و بدون در نظر گرفتن شرایط شرکت شما، غیرممکن است. اعداد و ارقامی که بدون در نظر گرفتن شرایط شرکت شما بیان میشوند، ممکن است با واقعیت فاصله زیادی داشته باشند.
نظام مالیاتی کشور ترکیه، یک نظام مالیاتی با پیچیدگیهای خاص خود است که برای مواجه با آن به مشاوره و همراهی مداوم وکلای مطلع و توانمند نیاز دارید. در کنار جزئیات، مطابق اعلامهای رسمی، میزان نرخ پایه مالیات بر درآمد شرکتها در کشور ترکیه، 20 درصد اعلام شده است.
اما تحت شرایط متعددی از جمله سن شرکت، حیطه فعالیت، میزان داراییهای منقول و غیرمنقول، تعداد کارکنان و جزئیاتی از این قسم، عدد 20 درصد قابل افزایش یا کاهش است.
اطلاعات بیشتر در مورد مالیات در ترکیه را در مقاله ای در این زمینه دنبال کنید.
هزینه ثبت شرکت در ترکیه از ایتدا تا انتها 5 تا 7 هزار لیر است.
شرکت شخصی بهتر است اگر سرمایه گذاری جز خودتان در کار نیست
بله. برای اینکار باید ابتدا درخواست مجوز کار خود را به اداره کار و مهاجرت ترکیه را ارسال نمایید
مهدی
on said
شما کار ثبت شرکت در ترکیه هم انجام میدین؟
خرید خانه
on said
سلام چناب مهدی، ما بطور مستقیم در رابطه با ثبت شرکت در ترکیه خدماتی ارائه نمیدهیم و صرفا به خریداران ملک از طریق مشاورین املاک آسومان وکلای کاربلد در زمینه ثبت شرکت در ترکیه از طریق ما معرفی می شود. در این مقاله سعی شده که اطلاعاتی در اختیار علاقه مندان قرار دهیم.
نیما
on said
کنسل کردن لایسنس شرکت در ترکیه چقدر زمان میبره؟
ادمین
on said
جناب نیما اگرچه پروسه ثبت شرکت در ترکیه در یک هفته نهایتاً انجام می شود ولی پروسه کنسل کردن آن هم هزینه بیشتر از ثبت و هم مدت زمان 1 ماه بطول می انجامد.