به همان میزان که شرایط رفاهی و بازار کار ترکیه برای فعالیت اقتصادی جذاب است، فضاهای تحصیلی و زیرساختهای آموزشی این کشور نیز شرایط خاصی برای مهاجرت ایجاد کرده است. با توجه به نزدیکی جغرافیایی و قرابت فرهنگی که بین ایران و ترکیه وجود دارد، امروزه متقاضیان زیادی در پی اطلاع از شرایط اقامت تحصیلی در ترکیه هستند و یکی از مهمترین دلایل آنان برای خرید خانه در ترکیه ایجاد فرصت و آینده ای بهتر برای فرزندانشان است.
به هر حال انگیزه شما از کنکاش برای شرایط اقامت تحصیلی در ترکیه هرچه باشد، ما در این یادداشت قصد داریم به شما برای درک شرایط کلی تحصیل در این کشور، تا سرحد امکان کمک کنیم. البته در کنار اطلاعات مندرج در یادداشت پیش رو، در صورت نیاز به مشاوره و کسب اطلاع بیشتر میتوانید به طور مستقیم نیز با ما در ارتباط باشید.
اطلاعات بیشتر در مورد روش های اقامت ترکیه را در مقالات اقامت ترکیه و مهاجرت به ترکیه دنبال کنید
کلید کسب اقامت تحصیلی در ترکیه
پیش از ورود به بحث باید به یک نکته بسیار مهم اشاره کرد. کلید اصلی موفقیت در دستیابی به اقامت تحصیلی در ترکیه، پذیرش از سوی دانشگاههای معتبر فعال در این کشور است. پس فراموش نکنید که سوای اطلاعات موجود در یادداشت پیش رو، شما باید پیشتر در یک پروسه جداگانه، مراحل اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه را سپری کرده و در این امر به موفقیت رسیده باشید.
پس لازمه اقامت تحصیلی در ترکیه، اخذ پذیرش از دانشگاههای این کشور است. برای کسب اطلاعات در رابطه با این کیس هم، میتوانید به طور مستقیم با ما در ارتباط باشید.
هزینه اقامت تحصیلی در ترکیه
بسیاری از مخاطبان در مورد هزینههای پروژه اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه کنجکاو هستند و در این رابطه پرسشهای متعددی دارند. دقت داشته باشید که تعیین دقیق و قطعی هزینههای کل پروسه اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه، ممکن نیست؛ زیرا بسته به شرایط اختصاصی و کیس ویژهای که شما دارید، ممکن است به پرداخت هزینههای متفاوتی نیاز باشد.
لذا برای کسب اطلاع در مورد هزینههای کلی، الزامی است که به طور مستقیم با ما در ارتباط باشید. اما در کنار این موضوع، به طور اختصاصی هزینهای که باید برای صدور اجازه اقامت تحصیلی در ترکیه پرداخت کنید، معادل 2542 لیر است. این مبلغ که به طور تقریبی معادل 8 میلیون تومان است، صرفاً برای پروسه ثبت مدارک و بررسی شرایط ویزا پرداخت خواهد شد.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی ترکیه
اولین و اصلیترین لازمه اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه، دستیابی به امتیاز پذیرش از سوی یکی از دانشگاههای واقع در این کشور است. به بیانی دیگر پیش از هر چیز باید شما از سوی یک دانشگاه ترکیهای مورد پذیرش واقع شده و امکان تحصیل در آن را داشته باشید.
پس از این دانشگاه به شما یک نامه یا بهعبارتی تأییدیه در قالب گواهی پذیرش یا (Acceptance Letter) اعطا میکنید؛ این گواهی مهمترین بخش از پیشنیازهای اخذ ویزا و اقامت تحصیلی در ترکیه است. پس از این شما باید پرونده خود را با مدارک زیر تکمیل کنید.
مدارکی که ارائه آنها برای اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه الزامی است
- پاسپورت با حداقل اعتبار نود روزه؛ دقت داشته باشید که بهتر است از زمان اعتبار پاسپورت، دستکم به اندازه طول مدت تحصیلتان باقی مانده باشد. مثلاً اگر برای یک دوره تحصیلی چهارساله به ترکیه سفر میکنید، پاسپورت شما دستکم چهار سال دیگر اعتبار داشته باشد.
- فرم تکمیلشده درخواست ویزای تحصیلی ترکیه با امضای متقاضی
- دو عکس با فرمت پاسپورت
- نامه یا همان گواهی پذیرش که در بالا به آن اشاره شد
- گواهی اخذ بیمه مسافرتی با اعتباری معادل تمام مدتزمان اقامت شما در ترکیه
- گواهی تأیید بهرهمندی متقاضی از بیمه درمانی مناسب
- رونوشت یا اسکن بلیت پرواز به مقصد ترکیه
- ارائه مدارک معتبر دال بر بهرهمندی از توانایی مالی کافی به منظور تأمین هزینههای زندگی در کشور ترکیه الزامی است. البته برای کسب اطلاع بیشتر در مورد چند و چون این مدارک باید به طور مستقیم و بسته به کیسی که دارید با وکیل مهاجرتی ارتباط برقرار کنید.
- فیش پرداخت هزینه پروسه درخواست ویزا و اقامت تحصیلی در ترکیه
مشاوره تخصصی خود را برای خرید خانه در استانبول ، همین الان از مشاورین آسومان دریافت کنید!
یک نکته در مورد ویزای تحصیلی ترکیه
در نظر داشته باشید که ویزای تحصیلی ترکیه برای کلاسهای تابستانی و دورههای آموزشی کوتاهمدت با اعتبار 90 روزه صادر میشود. اما در صورت نیاز به اقامت بلندمدت و حضور کامل در کورسهای تحصیلی، باید اجازه اقامت تحصیلی در ترکیه را پس از رسیدن به مقصد دریافت کنید.
اجازه اقامت تحصیلی در ترکیه به صورت سالانه صادر شده و در صورت ارائه مدارک لازم دال بر تداوم تحصیل شما در دانشگاه مقصد، قابل تمدید است. دقت داشته باشید که پیش از فرا رسیدن مهلت یک ساله، شما 60 روز برای پیگیری امور مربوط به تمدید اجازه اقامت تحصیلی در ترکیه، وقت دارید.
اقامت تحصیلی در ترکیه برای مقطع دبیرستان
اما اگر فرزندان شما هنوز به سن مناسبی برای تحصیل در دانشگاهها نرسیده باشند، باز هم میتوانید برای آنها از شانس تحصیل در دبیرستانهای ترکیه استفاده کنید.
ترکیه به عنوان یکی از کشورهای علاقمند به توسعه فضاهای آموزشی و تسریع رشد فضاهای علمی، در مقاطع پایینتر هم امکانات آموزشی جذابی را ایجاد کرده است. زیرساختهای آموزشی دبیرستانهای کشور ترکیه نسبت به ایران در شرایط بهمراتب بهتری قرار دارند.
نکته بسیار جالب اینکه دانشآموزان موفقی که از دبیرستانهای کشور ترکیه فارغالتحصیل شوند، شانس بالاتری برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه دارند. در کنار اینکه فرزندان شما از سنین پایینتر به فضای آموزشی ترکیه عادت کردهاند، با سهولت بیشتری از سد آزمونهای ورودی و احراز شرایط پذیرش، عبور میکنند.
ویزای تحصیلی ترکیه برای دبیرستان
در مورد ویزای تحصیلی متقاضیان مقطع دبیرستان، تفاوت فاحشی نسبت به ویزای دانشجویی شاهد نیستیم. با وجود احراز همان شرایط عمومی اقامت تحصیلی در ترکیه، متقاضیان سنین 14 تا 18 سال میتوانند ویزای تحصیلی دبیرستان را دریافت کنند.
در پروسه اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه توسط این دسته از متقاضیان نیز، اصلیترین شرط اعطای اجازه و ویزا، دستیابی به گواهی تأیید پذیرش مدرسه است.
یک دبیرستان واقع در کشور ترکیه باید به طور رسمی پذیرش فرزند شما را تأیید کرده و نامه تأیید یا همان (Acceptance Letter) را در اختیار شما قرار دهد.
مدارس دولتی معمولاً پس از پذیرش در آزمون ورودی و پیشثبتنام این نامه در اختیار شما قرار میدهند. اجازه اقامت تحصیلی در ترکیه برای متقاضیان دبیرستانی نیز با همان مدت اعتبار یک ساله صادر شده و در انتهای هر سال بسته به تداوم تحصیل متقاضی، قابلیت تمدید دارد.
تحصیل در مدارس ایرانی ترکیه
هرچند اگر قصد دارید مسیر پیشرفت فرزند خود را در سیستم آموزشی ترکیه هموارتر کنید بهتر است به مدارس دولتی ترکیه فکر کنید، اما مدارس ایرانی ترکیه نیز امکان جالبی برای مهاجران هستند.
افرادی که به طور موقت قرار است در کشور ترکیه زندگی کرده یا به هر علت دیگری علاقه دارند تا فرزندان آنها مطابق سیستم آموزشی ایران آموزش ببیند، میتوانند گزینه تحصیل در مدارس ایرانی ترکیه را انتخاب کنند.
این مدارس هیچ تفاوتی با مدارس واقع در ایران نداشته و با پیروی از همان اصول و دروس، همان مدرک تحصیلی که در ایران میتوان گرفت را به دانشآموزان خود اعطا میکنند. اگر به کشور ترکیه مهاجرت میکنید و در مورد ادامه تحصیل فرزند خود به زبان فارسی دغدغه دارید، میتوانید آنها را در این مدارس ثبتنام کنید.
برای کودکانی که میل چندانی برای یادگیری انگلیسی یا ترکی نشان نمیدهند، این مدارس بهترین گزینه در طول اقامت تحصیلی در ترکیه هستند زیرا تدریس در آنها کاملاً مشابه مدارس داخل ایران است؛ با همان دروس و زبان فارسی.
برخی از مدارس ایرانی ترکیه
مدارس ایرانی که از شرایط درجشده در بخش قبلی پیروی کنند، در چهار شهر کشور ترکیه قرار دارند. شما را به مطالعه لیست این مدارس دعوت میکنیم. پیش از آن باید خاطرنشان کرد که این مدارس برای ایرانیان اغلب رایگان بوده و یا در قبال ثبتنام دانشآموزان ایرانی، هزینه بسیار کمی را از والدین مطالبه میکنند. برای کسب اطلاع دقیق در مورد شرایط ثبتنام و وضعیت این مدارس میتوانید به طور مستقیم با ما در ارتباط باشید.
- مدرسه فجر ایرانیان (استانبول)
- مدرسه نور معرفت (استانبول)
- مدرسه ارس (آنتالیا)
- مدرسه طباعلم (ترابزون)
- مدرسه 22 بهمن (آنکارا)
مدرسه فجر ایرانیان و نور معرفت در استانبول، مدرسه ارس در آنتالیا، مدرسه 22 بهمن در آنکارا و مدرسه طبا علم در ترابزون از جمله مدارس ایرانی در ترکیه هستند.
باید با در دست داشتن نامه پذیرش دانشگاه ترکیه، مدرک تمکن مالی و ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی و زبان، به سفارت ترکیه در کشوری که زندگی میکنید مراجعه کنید
خیر. در صورتیکه در ترکیه تحصیل کنید تنها همان اقامت تحصیلی را خواهید داشت و پس از گرفتن مدرک و کار در ترکیه میتوانید پس از چند سال اقامت کار خود را به اقامت دائم تبدیل کنید.