شاید کمی غافلگیرکننده باشد اما واقعیت این است که بسیاری از متقاضیان خرید خانه در ترکیه و مهاجرت به ترکیه ، علاوه بر اطلاعاتی راجع به زندگی در ترکیه ، در مورد وضعیت آب و هوای ترکیه کنجکاو بوده یا حتی حساسیت نشان میدهند. بسیاری افراد در پروژههای مهاجرتی خود نیاز دارند تا از تمام جزئیات مطلع شوند و این حق طبیعی آنهاست.
از این رو ما نیز بر آن شدیم تا در قالب یک یادداشت نسبتاً جامع، وضعیت آب و هوای ترکیه را در کنار شما همراهان گرامی بررسی کنیم. پس اگر شما نیز در صدد مهاجرت به این کشور زیبا هستید و در مورد آب و هوای ترکیه پرسشهایی دارید، مطالعه این یادداشت میتواند برای شما مفید باشد. تا انتها با ما همراه باشید.
کلیاتی در مورد وضعیت آب و هوای ترکیه
اولین نکته اساسی و مهمی که در مورد آب و هوای ترکیه باید در خاطر داشته باشید، گوناگونی وضعیت آب و هوا در این کشور است. ترکیه شاید مانند ایران یک کشور چهارفصل نباشد اما بسته به تغییر موقعیت جغرافیایی، تغییر آب و هوا ترکیه کاملاً محسوس است.
از نظر علمی و تخصصی، باید گفت مساحت کشور شامل خرداقلیمهای متعددی است که به واسطه تفاوت چشمگیر ارتفاع بین دامنهها، دشتها و سواحل، تفاوت دما و شرایط آب و هوا در آنها قابل توجه است.
مناطق ساحلی عموماً یک تم معتدل را به آب و هوای ترکیه اضافه کردهاند؛ هرچند دما در سواحل دریای سیاه(شمال) نسبت به سواحل دریای مدیترانه(جنوب و جنوب غرب)، بهمراتب سردتر است.
در بخش داخلی اما آب و هوای ترکیه به سمت یک آب و هوای قارهای تمایل پیدا کرده و تلفیقی از زمستانهای سرد و تابستانهای گرم و خشک را از خود نشان میدهد.
البته در مجموع تابستانها در آب و هوای ترکیه، عموماً گرم و آفتابی هستند و سوای بخش سواحل شمال شرقی، بعید است در سایر مناطق این کشور یک تابستان نرمال و گرم را تجربه کنید.
باید در نظر داشت که در تمام مناطق داخلی و مرکز متمایل به جنوب، خشکترین و گرمترین ماهها، جولای، آگوست و سپتامبر هستند. اکنون برای درک بهتر بخشبندی مناطق مختلف در آب و هوای ترکیه، شما را به مشاهده نقشه بعدی دعوت میکنیم. پس از مشاهده این نقشه، توضیحاتی کوتاه در مورد هر بخش ارائه خواهد شد.
بخشبندی نواحی مختلف در آبوهوای ترکیه
با مبنا قرار دادن شرایط آب و هوای ترکیه، میتوان مساحت این کشور را در مجموع به 9 بخش مختلف تقسیم کرد. این 9 بخش شاید در برخی کلیات و حتی جزئیات نقاط مشترکی داشته باشند اما در بررسی دقیق و جزئی، در عمل آب و هوای ترکیه را به بخشهای متمایز و گوناگونی تقسیم کردهاند. لیست این 9 بخش به شرح زیر است.
- تراکیه شرقی؛ از شهرهای مهم این ناحیه میتوان به ادیرنه اشاره کرد.
- استانبول و ساحل شمال؛ واضح است که مهمترین شهر حاضر در این ناحیه، استانبول است.
- ساحل شمال شرقی؛ مهمترین شهرهایی که در این ناحیه قرار دارند، ترابزون و ریزه هستند.
- ساحل غربی؛ در این ناحیه از آب و هوای ترکیه شهرهای مهمی از جمله ازمیر قرار میگیرند.
- ساحل جنوبی؛ آنتالیا در این ناحیه از آب و هوای ترکیه قرار دارد.
- فلات آناتولی؛ آنکارا، در ناحیه فلات آناتولی قرار دارد.
- فلات شرقی؛ میتوان گفت وان و ارزروم مهمترین شهرهای حاضر در این ناحیه هستند.
- نواحی کوهستانی؛ این آب و هوا مختص نواحی کوهستانی با ارتفاع بالاست و برخی شهرها در حاشیه آن قرار میگیرند.
- نواحی نیمه بیابانی؛ شهرهای مشهوری دیاربکر و جزیره که بیشتر بخاطر بافت فرهنگی و تاریخی که دارند مورد توجه هستند، در این ناحیه از آب و هوای ترکیه قرار میگیرند.
حال میتوان گفت تقریباً با یک تفکیک کلی از آب و هوای ترکیه به انضمام شهرهای مهم هر ناحیه، آشنایی پیدا کردهاید. واقعیت این است که قطعاً امکان پرداختن به آب و هوای شهرهای حاضر در تمام نواحی در قالب یک یادداشت، فراهم نیست.
اما در ادامه تلاش میکنیم آب و هوای برخی از شهرها که بیشتر مورد توجه ایرانیان قرار میگیرند را در کنار هم بررسی کنیم. مشاهده وضعیت این شهرها، کمک میکند به یک دید کلی از آب و هوای ترکیه برسید.
شرایط آب و هوای استانبول
ممکن نیست در مورد آب و هوای ترکیه یا هر موضوع دیگری مرتبط با این کشور سخن بگوییم و بتوانیم از استانبول غافل شویم. با توجه به علاقه زیادن متقاضیان مهاجرت نسبت به وضعیت و شرایط این شهر، یک بررسی جامع در مورد آب و هوای استانبول الزامی به نظر میرسد.
در استانبول، میانگین دما در ماه ژانویه حدود 6.5 درجه سانتیگراد، است اما گاهاً بادهای سردی از جهات مختلف از جمله از غرب و شمال، به این شهر وارد میشوند. نتیجه ورود این بادها کاهش چشمگیر دما و رقم زدن برخی روزهای بارانی است؛ البته برف هم چندان دور از انتظار نیست! در استانبول تقریباً به طور میانگین، 15 روز از سال، بین ماههای دسامبر و ژانویه، برفی هستند.
مشاوره تخصصی خود را برای خرید خانه در استانبول ، همین الان از مشاورین آسومان دریافت کنید!
آب و هوای استانبول مانند سایر شهرهای این ناحیه از آب و هوای ترکیه در تابستان هم چندان از حالت تعادل خارج نمیشود. میانگین دما تقریباً 24.5 درجه سانتیگراد بوده و در ماههای جولای و آگوست، کمترین میزان بارش را شاهد هستیم؛ مخصوصاً آگوست که خشکترین ماه سال است! در نقطه مقابل اما پاییز شهر استانبول خیلی معتدلتر بوده و در کنار باران، هوای دلپذیری هم دارد.
میانگین دمای استانبول در ماههای مختلف، در جدول زیر قابل مشاهده است.
به عنوان راهنمایی باید گفت ستون اول حداقل دما، ستون دوم حداکثر و ستون سوم میانگین دمای کل روزهای ماه را نشان میدهد. اما اگر در مورد وضعیت تابش نور خورشید و دسترسی به آن نیز کنجکاو هستید، جدول زیر به شما کمک میکند.
پیش از مطالعه این جدول در رابطه با وضعیت آب و هوای ترکیه (به طور خاص استانبول) باید گفت که در زمستانها خورشید به سختی قابل مشاهده است زیرا معمولاً هوای استانبول در این فصل بسیار مهآلود است. اما در تابستان وضعیت کاملاً متفاوت است.
شرایط آب و هوای آنتالیا
یکی دیگر از شهرهایی که در طول پرداختن به شرایط آب و هوای ترکیه نمیتوان از آن غافل شد، شهر آنتالیا است. در آنتالیا سالانه چیزی حدود 1000 میلیمتر باران به طور میانگین میبارد. اما در حد فاصل بین ژوئن تا سپتامبر، بعید است که بارش را در این شهر مشاهده کنید.
این در حالی است که در زمستان و اوایل بهار، شاید هر روز شاهر بارش باران هستید؛ گاهی ملایم و گاهی تند و ناگهانی. وضعیت میانگین بارش باران آنتالیا در ماههای مختلف، در جدول زیر قابل مشاهده است.
در جدول فوق، ستون اول به میانگین بارش بر مبنای میلیمتر، در ستون دوم بر مبنای اینچ و در ستون سوم مجموع مدتزمان بارش بر مبنای تعداد روز کامل، تعیین شده است. احتمالاً شرایط بارش آنتالیا، شما را بیشتر با وضعیت این ناحیه از آب و هوای ترکیه آشنا کرده است.
اما در کنار وضعیت بارش، اجازه دهید نیمنگاهی به وضعیت دما هم داشته باشیم. برای جلوگیری از فوت وقت، صرفاً به درج جدول وضعیت دمای آنتالیا در ماههای مختلف، بسنده میکنیم.
پیش از مشاهده جدول، باید اضافه کرد که در آنتالیا معمولاً خورشید به طور مداوم در حال تابش است؛ حتی در زمستانها! البته در مواقع بارش باران و ناپایدار وضعیت جوی، ممکن است آسمان به قدر کافی برای دیدن خورشید صاف نباشد. اما جدول وضعیت دمایی در ماههای مختلف:
شرایط آب و هوای آنکارا
آنکارا، پایتخت، در مرکز ناحیه فلات آناتولی و در ارتفاع تقریباً 900 متری سطح دریا، قرار دارد. در این ناحیه از آب و هوای ترکیه، دماهای پایین و بارش برف چندان غیرنرمال نیست. در آنکارا هم زمستانهایی سرد و برفی را شاهد هستیم.
میانگین دما در ماه ژانویه، شاید 1 درجه سانتیگراد باشد اما در اصل با ورود بادهای سرد شمالی از سمت روسیه، گاهاً دمای شهر آنکارا تا 20- درجه سانتیگراد هم کاهش خواهد یافت. در کنار این زمستانهای نسبتاً سرد، تابستان هم بسیار گرم و خشک است.
عموماً در این ناحیه از آب و هوای ترکیه، در شبها شاید هوا متعادل باشد و حتی رو به سردی برود اما در روزها، در برخی از مقاطع شاهد دماهایی بین 38 تا 40 درجه سانتیگراد خواهید بود.
در تابستان ها عموماً گرم و آفتابیست.
آب و هوای استانبول در تابستان متعادل است ولی در زمستان مه آلود و در برخی از اوقات برفیست
آب و هوای آنتالیا بجز تابستان، در بهار و پاییز بارانیست.
امیدی
on said
به نظر شما ایا الان وقت سفر به ترکیه است؟ الان اونجا و اب و هوا چطوره؟