بهترین سرمایه گذاری در ترکیه کدام است؟ راه های سرمایه گذاری در کشور ترکیه برای اخذ پاسپورت چه هستند؟ منظور از ویزای طلایی ترکیه چیست؟ کدام کسب و کار در ترکیه بیشترین سود و بازدهی را دارد؟ از سال 2016 تا به امروز، به تعداد طرفداران سرمایه گذاری در ترکیه برای اخذ تابعیت افزوده شده است. هر عملی که به دولت این کشور کمک کند تا برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی گام بردارد، با استقبال مواجه خواهد شد. برای اینکه به پاسخ سوالات مطرح شده در مورد سرمایه گذاری در ترکیه برسید، پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
سرمایه گذاری در ترکیه برای اخذ تابعیت یکی از رایج ترین و سریع ترین روش های ممکن به حساب می آید. اولین روش سرمایه گذاری در ترکیه، راه اندازی کسب و کار در آن است. زمانی که شما بتوانید مجوز کار در ترکیه را به دست آورید، به راحتی می توانید در این کشور به عنوان کارفرما مشغول به فعالیت شوید و برای سایر شهروندانِ این کشور، شغل ایجاد کنید. این روش، مورد استقبال ِدولت این کشور است؛ چرا که باعث بهبود و توسعه شرایط اقتصادی این کشور (به خصوص در شرایط کنونی و با در نظر گرفتن تورم)، می شود.
خرید ملک، روش بعدی جهت سرمایه گذاری در ترکیه به شمار می آید. شما می توانید به سراغ روش ِرایج خرید خانه در ترکیه بروید، یا اینکه اقدام به خرید زمین در این کشور کنید. اگر بتوانید ملکی بخرید که بالای 400 هزار دلار ارزش داشته باشد، به شما شهروندی کشور ترکیه (بدون فوت وقت) اعطا خواهد شد.
سرمایه گذاری در بانک های کشور ترکیه، روش سوم است. اگر یک شخص خارجی بتواند بالای 500 هزار دلار در یکی از بانک های ترکیه پول ذخیره کند و حداقل به مدت سه سال آن را نگه دارد (یعنی از آن برداشت نکند)، می تواند در نهایت پاسپورت و شهروندی ترکیه را اخذ نماید. شما می توانید سرمایه مورد نظرتان را به صورت دلار یا یورو در یکی از بانک های این کشور ذخیره کنید. بانک به طور پیشفرض آن را برای شما تبدیل به لیر خواهد کرد.
سرمایه گذاری در بورس یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری در ترکیه به حساب می آید. با توجه به افزایش ِمیزان آزادی ها پولی در ترکیه، بسیاری از خارجی ها (مانند ایرانیان) تصمیم به سرمایه گذاری در بخش بورس این کشور کرده اند. اگر توانایی و دانشِ مالی بسیار خوبی دارید، و با بازار بورس آشنایی دارید می توانید برای سرمایه گذاری در این بخش اقدام کنید.
مقررات و شرایط راه اندازی کسب و کار در یک کشور دیگر برای یک ایرانی میتواند بسیار تازه و نو باشد؛ چرا که برخی از آنها در مغایرت با قوانین داخل ایران هستند. تحقیق کردن در مورد شرایط راه اندازی کسب و کاری که می خواهید در ترکیه شروع کنید، بسیار مهم است. فرقی نمی کند که هدف تان راه اندازی یک کسب و کار کوچک باشد یا بزرگ، باید دقت کنید که انتخاب بهترین مشاور و راهنما برای شروع سرمایه گذاری در ترکیه بسیار اهمیت دارد.
کشور ترکیه به دلیل داشتن هزینه های عملیاتی بسیار کم، وام های دارای بازپرداخت بلند مدت برای تشویق کارآفرینان به ایجاد فرصت های نو برای ایجاد کسب و کار، درآمد بالا و هزینه های عملیاتی معقول برای راه اندازی کسب و کار، مناسب ترین انتخاب ِممکن است. معمولا به افراد خارجی توصیه می شود که برای راه اندازی کسب و کار های کوچک در ترکیه یا Small business ها اقدام کنند. شما می توانید در این نوع از کسب و کارها مالکیت شرکت را شخصا بر عهده بگیرید. در نتیجه، تمامی سود حاصل از آن، به جیب شما خواهد رفت.
افراد خارجی که قصد دارند برای سرمایه گذاری در ترکیه به روش راه اندازی کسب و کار یا کارآفرینی اقدام کنند، باید چند مرحله مهم را برای ثبت شرکت طی کنند تا بتوانند بدون مشکل به کسب سود و درآمد بپردازند و خود را به عنوان یکی از کارفرمایان رسمی در این کشور تثبیت کنند. این مراحل در ادامه به صورت دقیق آورده شده اند.
یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی کسب و کار/ شرکت در ترکیه تهیه مدارک است. یکی از این مدارک، اساسنامهی شرکت است که باید تنظیم و سپس محضری شود. در این اساسنامه باید مشخصات کلیه سهامداران شرکت/ کسب و کار (شامل نام، محل سکونت، میزان سهم آنها بابت سرمایه گذاری در شرکت، تعداد سهام و …) درج شود. در اساسنامه باید اطلاعات کافی در مورد مدیران شرکت مثل نام، نحوه انتصاب و شرایطِ ابطال آنها به همراه تعهدات شان به شرکت آورده شود. وارد کردن آدرس شرکت، نام تجاریِ آن، موضوع و هدف فعالیت تجاری در اساسنامه شرکت ضروری است. در کنار اساسنامه، باید فرم درخواست ثبت شرکت تجاری را هم آماده و ارائه کنید.
سهامداران یک شرکت در ترکیه، صاحبان آن به شمار می آیند و سود سرمایه گذاری در ترکیه به جیب آنها می رود. حداقل تعداد سهامداران برای یک شرکت خصوصی و دولتی در ترکیه 1 نفر است. اگر سهامدارِ مورد نظر شما تبعهی ترکیه بوده و یا شهروند این کشور به حساب بیاید، روند ثبت شرکت در این کشور با سهولت بیشتری انجام خواهد شد. البته الزامی در ترک بودنِ سهامداران انتخابی نیست! یک سهامدار ِغیر ترک هم اجازه همکاری با شما را دارد.
نام تجاری که برای شرکت خود انتخاب می کنید باید منحصربفرد بوده و توهین به فرد، گروه، حزب یا دستهی خاصی قلمداد نشود. شما می توانید 3 نام مختلف را برای شرکت خود ارائه کنید تا از بین آنها یک مورد به تایید برسد. اگر در آینده شعبه ای برای شرکت خود تاسیس کردید، نام ِآن باید مشابه شرکت ِمادر (شعبه اصلی) باشد.
راه اندازی شرکت در ترکیه معمولا تا 3 هفته زمان می بَرد. اگر بخواهید یک شعبه جدید برای کسب و کارتان راه اندازی کنید، باید مدت زمان بیشتری برای پروسهی ثبت ِآن اختصاص دهید. راه اندازی کسب و کار یا ثبت شرکت در ترکیه به دلیل ارزان بودن ِهزینه ها، مورد استقبال بسیاری از ایرانیان واقع شده است. هزینه هایی که برای ثبت شرکت در ترکیه باید بپردازید بیشتر معطوف به هزینه های ثبت شرکت، دفاتر اسناد رسمی، و … می باشد.
همانطور که اشاره کردیم، راه اندازی کسب و کار یا ثبت شرکت، یکی از راه های سرمایه گذاری در ترکیه به شمار می آید. تجربه نشان داده است که برخی از کسب و کارها در ترکیه بیشتر از سایرین سود دهی دارند و کمترین میزانِ ریسک را به سرمایه گذار وارد می کنند. از جملهی این کسب و کارها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
علاوه بر مزایای سرمایه گذاری در ترکیه بهتر است به معایب و چالشهای مربوط به امنیت سرمایه گذاری در ترکیه که می تواند گریبانگیر شما شود هم اشاره کنیم. اقتصاد اولین مشکل پیش روی شماست. درست است که اقتصاد ترکیه هرگز راکد نمانده است، اما هر زمان که تصمیم گرفتید سرمایه خود را به ترکیه ببرید بهتر است نگاهی به شرایط اقتصادی این کشور داشته باشید. در این رابطه حتما به نظر کارشناسان در مورد آیندهی اقتصاد ترکیه توجه کنید.
یکی از قوانین سختگیرانه ترکیه، ارائه اقامت دائم به شرط خرید ملک، ثبت شرکت یا راه اندازی کسب و کار و پایدار ماندنِ آن حداقل در 5 سال ِمتوالی است. یک چهارم از سرمایه ای که برای ثبت شرکت در ترکیه اختصاص می دهید باید در بانک بلوکه شود تا بتوانید اجازه راه اندازی رسمی فعالیت تجاری خود را داشته باشید. شما در صورتی می توانید اجازه دسترسی به پول ِخود را داشته باشید که مراحل ثبت شرکت به طور قانونی به پایان رسیده باشد. اگر بتوانید 5 فرد ترک (شهروند) را با ثبت شرکت/ راه اندازی کسب و کار در ترکیه استخدام کنید و مالیات بپردازید، می توانید مطمئن باشید که دولت به فعالیت تجاری شما ایرادی نخواهد گرفت.
در صورتی که برای سرمایه گذاری در ترکیه به روش خرید ملک یا خرید زمین اقدام کنید، باید بدانید که اجازه فروش یا واگذاری ِآن را به مدت 3 سال متوالی نخواهید داشت. این یکی از مشکلات مهم برای سرمایه گذاری در ترکیه به حساب می آید. البته در صورتی که ملک را بعد از گذشت سه سال نگهداری کنید، می توانید از مزایای شهروندی ترکیه بهره مند شوید.
همانطور که اشاره کردیم، روش های سرمایه گذاری در ترکیه متفاوت هستند. برای اینکه بتوانید اقامت دائم ترکیه را اخذ کنید و به شما پاسپورت داده شود باید حداقل 400 هزار دلار در این کشور از طریقِ خرید ملک (خانه، زمین، و …) سرمایه گذاری کنید. تا سال 2022 این مبلغ در حدود 250 هزار دلار بود اما بعد از آن به مرور افزایش پیدا کرد.
اگر به روشی غیر از خرید ملک، مثلا راه اندازی کسب و کار/ کارآفرینی قصد سرمایه گذاری در ترکیه را دارید باید بیشتر از 500 هزار دلار در این کشور سرمایه گذاری کنید تا بتوانید شهروندی آن را به دست آورید. در صورتی که به اندازه این مبلغ (حداقل) سرمایه گذاری کنید، می توانید در عرض 3 الی 4 ماه شهروندی کشور ترکیه را دریافت نمایید.
سرمایه گذاری در ترکیه منجر به اخذ اقامت دائم و شهروندی می شود. برخی از کشور ها من جمله ترکیه دارای «ویزای طلایی» هستند که به این معناست که یک شخص با سرمایه گذاری ِبسیار کلان توانسته است این ویزا را دریافت کند و فوراً به یکی از شهروندان کشور ترکیه تبدیل شود. اگر میزان سرمایه گذاری شما در ترکیه حداقل های لازم را برآورده نکند، مجبور خواهید بود که به مدت 5 سال صبر کنید، مالیات پرداخت کنید و طبق قوانین تعیین شده از سمت دولت عمل کنید تا به شما شهروندی اعطا شود.
کشور ترکیه پاسپورت قوی دارد. به همین خاطر است که اغلب مردم در ایران ترجیح می دهند شهروندی این کشور را از طریق سرمایه گذاری به دست آورند. شما می توانید به 110 کشور دنیا با پاسپورت این کشور بدون نیاز به ویزا سفر کنید.
Owning a home is a keystone of wealth… both financial affluence and emotional security.
Suze Ormanتماس با ما
برای دریافت خدمات و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
شروع مکالمه
🟢 we are online | Asumsn group
مشاوره رایگان