شرایط کار در ترکیه
در کنار موضوعاتی مانند مهاجرت به ترکیه، باید به برخی دیگر از موضوعات خاص دقت کرد؛ به عنوان مثال شرایط کار در ترکیه. شرایط کار در ترکیه، شاید در مقایسه با کشورهای بسیار پیشرفته و پیشگام اروپایی، ایدهآل نباید اما نسبت به ایران و بسیاری دیگر از کشورهای منطقه، میتوان گفت رویایی است! اگر دانش و تخصص کافی داشته باشید،
بدون تردید شرایط کار در ترکیه از نظر شما ایدهآل خواهد بود. این در حالی است که حتی بدون داشتن تخصص کافی هم، همچنان کارگران ساده و کارمندان فاقد تخصص ویژه هم از شرایط گار در ترکیه رضایت دارند.
داشتن یک اقتصاد پویا، توزیع متوازن ثروت و قرار داشتن کسبوکارها در شرایط رشد و گسترش، باعث شده تا شرایط کار در ترکیه برای عامه فعالان اقتصادی جذاب باشد. این جذابیت و مناسب بودن شرایط کار در ترکیه، بسیاری از متقاضیان مهاجرت را برای مهاجرت کاری به مقصد ترکیه، مشتاق کرده است.
به همین خاطر ما نیز قصد داریم تا در قالب این یادداشت ضمن پرداختن به شرایط کار در ترکیه،و چگونگی کاریابی در این کشور با ترسیم تصویر شفافی از وضعیت، به شما در تصمیمگیری بهتر کمک کنیم.
شرایط کار در ترکیه برای ایرانیان
با توجه به رشد چشمگیر اقتصاد ترکیه در دهه اخیر و پایین بودن نرخ بیکاری در ترکیه، بسیاری از شهروندان کشورهای همسایه با ترکیه، بازار کار این کشور را مناسب دیده و برای مهاجرت و کار در ترکیه اقدام کرده اند. یکی از ملیتهایی که ترکیه را برای کار انتخاب می کنند، ایرانیان هستند.
برای بررسی بیشتر شرایط کار در ترکیه برای ایرانیان باید به مشاغلی اشاره کرد که ربط بیشتری به بازار ایران دارد. با توجه به حجم بالای مراودات ایران و ترکیه و نبود امکان صادرات و واردات مستقیم از ایران بدلیل تحریم ها، ایرانیان بسیاری با تاسیس شرکت در ترکیه و یا فعالیت با شرکت های ترک، امکان دسترسی به سیستم بانکی جهانی را پیدا کرده و شروع به فعالیت و کار در ترکیه کرده اند.
جهت اطلاع بیشتر در زمینه چگونگی ثبت شرکت ها در این کشور پیشنهاد میکنم حتما مقاله ثبت شرکت در ترکیه را مطالعه بفرمائید.
در عین حال ایرانیان بسیاری هم بدلیل بازار کم رونق ایران و رشد فزاینده بیکاری، رخت سفر بسته و به ترکیه به امید کار و زندگی روشن تر مهاجرت کرده اند و در بازار داخلی ترکیه کار خوبی پیدا کرده اند. باید این نکته را یادآوری کنیم که برای اینکه شانس خود را برای پیدا کردن کار در ترکیه بالا ببرید، باید یادگیری زبان ترکی را در اولویت های خود قرار دهید.
املاک اداری موجود در استانبول
در صورتی که در ثبت شرکت و خرید املاک اداری در ترکیه نیاز به مشاوره دارید، مشاورین ما آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند!
پیدا کردن کار در ترکیه
اگر بدنبال پیدا کردن کار در ترکیه هستید، به شما پیشنهاد میدهیم که قبل از ورود به ترکیه مقدمات لازم برای آنرا فراهم کنید. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی، دیگر مثل قدیم لازم نیست که حتماً در کشوری حضور داشته باشید و به شرکتها مراجعه کنید.
- هنوز هم خیلی از شرکت ها برای استخدام در ترکیه از روزنامه ها و مجلات استفاده میکنند که میتوانید با مراجعه به وبسایت این روزنامه های ترکی از آگهی های استخدام مطلع شوید و برای این شرکت ها رزومه خود را ارسال کنید.
- وبسایت های آنلاین دیگر راه پیدا کردن کار در ترکیه است که با مراجعه به آنها کلی آگهی استخدام پیدا خواهید کرد.
- سایت های کاریابی در ترکیه دیگر گزینه شما برای پیدا کردن کار در ترکیه است که شرکتها با پرداخت هزینه آگهی در آنها بدنبال استخدام نیروهای مورد نیاز خود هستند.
- مراجعه به وبسایت وزارت کار در ترکیه یکی دیگر از روشهای مرسوم پیدا کردن کار در ترکیه است. بسیاری از شرکت های ترک لیست نیروهای لازم خود بهمراه مشخصات آنرا در اختیار وزارت کار ترکیه قرار می دهند که به کسانیکه بدنبال کار هستند ارائه شود.
خوشبختانه استخدام در ترکیه و راههای پیدا کردن کار آنگونه که به نظر میرسد سخت و دشوار نیست ولی مثل هر کار دیگر زیر و بم خود را دارد که ما تمام سعی خود را در این مقاله بر این گذاشته ایم که شما را هرچه بیشتر با آن آشنا کنیم. به شما در عین حال پیشنهاد میکنیم که قبل از مهاجرت به ترکیه حداقل یکی دو ترمی را زبان ترکی بخوانید که در حد کمی متوجه شوید.
در کنار مناسب بودن شرایط شغلی در ترکیه، سرعت و سهولت کاریابی نیز در این کشور مناسب است. اگر بتوانید نحوه ارتباط مؤثر و مناسب با سایتها و نهادهای کاریابی معتبر در ترکیه را آموخته و یک تخصص قابل توجه داشته باشید، شما نیز میتوانید به سرعت از شرایط شغلی در ترکیه، منتفع شوید که این تا حد زیادی به مهارتهای خود شما بستگی دارد.
اما در کنار اهمیت سطح مهارت، تخصص، تجربه و توانمندی شما، یکی از رازها موفقیت در کاریابی در ترکیه، شناخت کاریابیهای معتبر در ترکیه است. بسیاری از کاریابیها ممکن است شما را به سمت نادرستی هدایت کنند یا اصلاً از نفوذ و ارتباط کافی در بازار کار ترکیه، بهرهای نداشته باشند.
کاریابی در استانبول
جمعیت بالای استانبول و رفت و آمد روزانه 3 میلیون گردشکر باعث شده که بازار کار در استانبول غیرقابل مقایسه با دیگر شهرهای ترکیه باشد. از این رو بسیاری از کسانیکه ترکیه را برای کار انتخاب می کنند، استانبول را بعنوان بهترین گزینه در ذهن خود دارند.
حضور بالای مهاجران از نقاط مختلف دنیا در استانبول، خود فرصت مناسبی را برای پیدا کردن سریع تر کار به شمار میدهد. وقتی به اکثر راه ها و روش های کاریابی که در این مقاله اشاره سر بزنید، خواهید دید که حجم بالای درخواست ها متعلق به کاریابی در استانبول است.
کاریابی در ترکیه برای ایرانیان
بسیاری از ایرانیان فکر میکنند که یکی از ملزومات پیداکردن کار در خارج از ایران، مدرک تحصیلی در سطوح بالاست. ولی بر خلاف این تصور، داشتن مهارت در زمینه شغلی مهمترین عاملی است که شما را درپیدا کردن شغل و درآمد مناسب کمک خواهد کرد.
شرکت ها و موسسات زیادی در داخل ایران با تبلیغات، سعی در معرفی جویندگان کار به شرکتها و بیزینس های کوچک در ترکیه را دارند که در بیشتر مواقع این شرکت ها با معرفی کارهای سیاه در ترکیه باعث گرفتاری و بدبختی این مهاجران می شوند. بنا بر تجربه پیشنهاد می کنیم که با روشهای کاریابی خود به پیدا کردن کار در ترکیه باشید. بسیاری از این روش ها در این مقاله برای شما بطور کامل آورده شده اند.
معرفی پنج سایت کاریابی برتر ترکیه
اگر در صدد کاریابی در ترکیه هستید و قصد دارید پلن مهاجرتی خود را با محوریت اشتغال در این کشور پیگیری کنید، مطالعه یادداشت پیش رو به شما کمک زیادی میکند. ما ضمن معرفی پنج سایت برتر کاریابی در ترکیه، قصد داریم تا برخی از کلیات و زوایای پنهان شرایط کاریابی در ترکیه و اشتغال در این کشور را بررسی کنیم. پس در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، میتوانید تا انتها با ما همراه باشید.
6 سایت برتر کاریابی در ترکیه
-
ایشکور
ایشکور برترین و عظیمترین سایت کاریابی بومی در ترکیه است که انجمن کاریابی ترکیه، کنترل کاملی بر آن دارد. کار با این سایت اصلاً سخت نیست و با وجود نسخه انگلیسی، میتوانید بهسادگی درخواستهای استخدام را مشاهده کنید. در ادامه، در مورد انجمن کاریابی ترکیه و این سایت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
-
ینی بریس (Yenibiris)
(Yenibiris) از نمونههای یک سایت بسیار موفق برای کاریابی در ترکیه است که عملکرد آن اعجابانگیز به نظر میرسد. این سایت برای تمام دستههای مختلف متقاضیان فرصتهای شغلی را تفکیک کرده و به شما در کاریابی مؤثر کمک شایانی میکند. دستهبندی مشاغل بر مبنای حیطه تخصصی، بر مبنای پارهوقت با تماموقت بودن و حتی دستهبندی ویژه مشاغل برای افراد معلول و دارای ناتوانی جسمی. سایت ینی برسی به عنوان مثال کارهای ویژه دورکاری و فریلنسری را هم معرفی کرده است.
ینیبریس قدیمیترین سایت کاریابی در کشور ترکیه است. به موازات قدمت زیاد و تجربه قابل توجهی که برای فعالیت در زمینه تسهیل شرایط شغلی در ترکیه دارد، (Yenibiris) در این کار تخصص بالایی هم دارد. این سایت مخاطبان زیادی دارد و اغلب افراد خارجی که متقاضی کار در ترکیه هستند، به این سایت نگاه ویژهای دارند.
-
سکرت سی.وی
یکی دیگر از پیشنهادات ما برای سایت کاریابی در ترکیه، سکرت سی.وی است. این سایت در حوزه جذب آگهی بسیار موفق ظاهر شده و در عین داشتن یک سابقه طولانی در این حیطه، بسیار مدرن و بهروز ظاهر شده است. با استفاده از این سایت شما میتوانید حتی به تفکیک مناطق مختلف نیز کاریابی در ترکیه را پیگیری کنید. به عنوان مثال هماکنون در این سایت 24 هزار فرصت شغلی مربوط به استانبول اروپایی و 16 هزار شغل مربوط به استانبول آسیایی ثبت شده است.
-
کاریابی ژینگ(Xing)
ژینگ یک سایت کاریابی مختص به کشور ترکیه نبوده و صرفاً در ارتباط با شرایط شغلی در ترکیه فعال نیست. این کاریابی شهرتی جهانی دارد و تقریباً به یک شبکه اجتماعی برای کاریابی شباهت دارد. شهرت ژینگ تا حدی بالاست که از آن به عنوان فیسبوک کاریابی یاد میشود! اگر به شرایط شغلی در ترکیه علاقه دارید، بد نیست در ژینگ هم عضویت داشته و شانس خود را برای کاریابی در ترکیه امتحان کنید. داشتن یک پروفایل خوب در این سایت، خوشبختانه به شما در دستیابی به شانسهایی برای کار در سایر کشورها هم کمک میکند.
-
کاریر زیروِسی (Kariyer)
نه فقط به عنوان یک سایت کاریابی در ترکیه، بلکه به عنوان یک منبع جذاب برای کسب اطلاعات در مورد شرایط بازار کار این کشور و یادگیری نکاتی ارزنده به منظور موفقیت در کاریابی؛ کاریر زیروسی یک سایت جامع و کاربردی است. با استفاده از این سایت شما میتوانید به پیشنهادات و آگهیهای معتبری دسترسی داشته و در کمترین زمان ممکن، رزومه و درخواست کار خود را نیز ارسال کنید. حتی اگر این سایت انتخاب شما برای جستجوی کار نیست باز هم از مقالات و آموزشهای آن غافل نشوید.
کاریر یکی از سایتها و کاریابیهای معتبر در ترکیه است که توانسته در این حیطه به موفقیت قابل توجهی دست یابد. کارفرمایان زیادی با سایت (Kariyer) ارتباط خوبی دارند و اغلب کارگران و کارمندان خود را از طریق این سایت جذب میکنند. اگر به شرایط شغلی در ترکیه علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم حتماً یک حساب کاربری در کاریر ایجاد کنید و شیوه کار با آن را فرا بگیرید.
-
المان آنلاین (Elemanonline)
در بین نسل جوان که به یافتن کارهای پارهوقت و با نیاز به سطح پایینتر تخصص، علاقه زیادی دارند، المان آنلاین یک گزینه جذاب و پرطرفدار است. نسل جوان کشور ترکیه به از آموزشها، شرایط شغلی مندرج در این سایت و بروزرسانیهای لحظهای و معتبر آن علاقه زیادی دارند.
المان نیز یک سایت موفق در حوزه کاریابی در ترکیه است اما استفاده از آن را بیشتر به افراد آگاه به زبان ترکی استانبولی پیشنهاد میکنیم. آموزشهای ویدیویی سایت به زبان ترکی استانبولی بسیار جذاب و کاربردی هستند و همکاری این سایت با شرکتهای موفقی مانند (KFC)، (MiGROS) و (Adecco)، باعث شده تا فرصتهای شغلی بیشتری را در اختیار شما قرار دهد.
دقت داشته باشید که این سایت تمرکز بیشتری بر روی نیروی کار آماتور و ساده دارد؛ البته قطعاً فرصتهای شغلی خوبی برای متخصصان نیز در آن به چشم میخورد.
سایت کاریابی در ترکیه به زبان فارسی
اگر به دنبال سایت کاریابی در ترکیه به زبان فارسی هستید، احتمالاً در نهایت ناامید خواهید شد. هرچند ایرانیان و فارسیزبانان بخش قابل توجهی از متقاضیان را تشکیل میدهند اما متأسفانه فعلاً هیچ سایت معتبری به زبان فارسی دایر نشده است.
این در حالی است که مثلاً پلتفرمهای جهانی نیز مانند لینکدین همچنان امکان پشتیبانی از فارسی را ایجاد نکردهاند. پس به جای جستجوی سایت کاریابی در ترکیه به زبان فارسی، میتوانید از امکانات زبان انگلیسی آنها بسته به مهارت خود استفاده کنید.
البته اگر به ترکی استانبولی اشراف کافی داشته باشید، قطعاً نهتنها در مرحله کاریابی و کار با سایت، بلکه حتی در مورد شرایط شغلی و کیفیت اشتغال نیز برتری محسوسی خواهید داشت.
انجمن کاریابی ترکیه
این انجمن میتواند یک انتخاب عالی برای کاریابی در ترکیه باشد. مهم نیست از راه دور قصد کاریابی در ترکیه را داشته باشید یا پس از سکونت در این کشور؛ انجمن کاریابی ترکیه در هر حال خدمات قابل قبولی در اختیار شما قرار میدهد. انجمن یا همان آژانس کاریابی ترکیه که تحت عنوان ایشکور (İŞKUR) شناخته میشود،
تقریباً یک نهاد دولتی است؛ البته بیشتر ساختاری مردمنهاد داشته و صرفاً تحت نظارت مستقیم وزارت کار ترکیه است. این نهاد یکی از بزرگترین عاملهای کاریابی است که تلاش میکند تا ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات به نیروی کار متقاضی جایگاه شغلی، آنها را به طور صحیح به کارفرمایان، معرفی کند.
آنچه باعث موفقیت بالای این نهاد برای کاریابی در ترکیه شده، بودجه بسیار بالا و نفوذ قابل توجه آن در بازار کار این کشور است. ایشکور، هر ساله آمار بالایی از کاریابی را ثبت میکند. به عنوان مثال در همین لحظه در سایت انجمن کاریابی ترکیه بیش از 136 هزار جایگاه شغلی خالی از سوی کارفرمایان ثبت شده است.
این در حالی است که از ابتدای سال 2021 تا به این لحظه، بیش از 942 هزار مورد کاریابی برای متقاضیان انجام شده است. با نگاهی به این آمار و ارقام متوجه خواهید شد که چرا ایشکور یک انتخاب ایدهآل برای کاریابی در ترکیه است.
میزان حقوق برای زنان و مردان در ترکیه
همانطور که در بخش پیشین نیز در ارتباط با شرایط زنان برای کاریابی در ترکیه ذکر کردیم، میزان حداقل دستمزد و پایه حقوق برای زنان و مردان طبق قوانین ترکیه برابر است. از نظر عرفی نیز در قریب به اتفاق مشاغل این موضوع رعایت میشود؛ هر چند از مشاغلی با شرایط غیر قانونی از حیث حقوق کار نیز نمیتوان به طور کامل چشمپوشی کرد.
به هر حال حداقل دستمزد در کشور ترکیه برای کارگر ساده و فاقد تخصص ویژه، 3577 لیر یا بهعبارتی 484 دلار است. بدیهی است که در مشاغل تخصصیتر و با جایگاه شغلی حساستر، میزان حداقل دستمزد بیشتر است.
کار در ترکیه برای خانمها
بخش قابل توجهی از جمعیت متقاضیان کاریابی در ترکیه را بانوان تشکیل میدهند. با این وجود طبیعی است که با پرسشهایی از سوی این عزیزان نیز مواجه شویم. اغلب بانوان متقاضی کاریابی در ترکیه در مورد شرایط کلی کار، قوانین حمایتی و وضعیت برابری حقوق از ما سؤال دارند. پاسخگویی به تمام این موضوعات چندان ساده نیست اما سعی داریم تا با ارائه برخی توضیحات کلی به آنها در درک بهتر شرایط کاریابی در ترکیه کمک کنیم. در حال حاضر 34.5 درصد از نیروی کار ترکیه را بانوان تشکیل میدهند.
این جمعیت از زنان که در بازار کار ترکیه مشغول به کار هستند، بیشتر فارغالتحصیلان دانشگاهی بوده و با وجود بهرهمندی از مدارک علمی سطح بالا، معمولاً زنان در کارهای تخصصی و سطح بالاتر مشغول به کار هستند. طبق آمار چیزی حدود 70 درصد از زنان شاغل در ترکیه، تحصیلات دانشگاهی دارند. همنوایی دولت با برخی از سیاستهای کلان اتحادیه اروپا در موضوعات مربوط به حقوق زنان، شرایط کاری برای زنان را تا حد زیادی بهبود بخشیده است.
لیست مشاغل پردرآمد ترکیه
در مجموع وضعیت درآمد و شرایط شغلی در ترکیه، وضع مطلوبی دارد. عموماً پایه حقوق در بخشهای مختلف جوابگوی هزینههای جاری یک زندگی نرمال و متوسط بوده و نیازی نیست در این مورد نگران باشید. در بخش انتهایی این یادداشت که با هدف پرداختن به شرایط شغلی در ترکیه تهیه شد، اجازه دهید به لیست مشاغل پردرآمد ترکیه، نیمنگاهی داشته باشیم.
هرچند برای قرار داشتن در وضع مطلوب شغلی در ترکیه نیازی نیست حتماً یکی از این کارها را داشته باشید اما میتوان گفت این مشاغل بسیار ایدهآل و رویایی هستند.
پنج مورد از پردرآمدترین مشاغل ترکیه
- جراحان و پزشکان
به طور میانگین ماهانه 29100 لیر ترکیه درآمد دارند. البته این صرفاً یک رقم میانگین است و جراحان حاذق و پزشکان پرطرفدار، گاهاً تا سقف ماهانه 40 هزار لیر ترکیه هم درآمد دارند. - قضات
هرچند افراد خارجی و ایرانیان شانس چندانی برای حضور در این جایگاه شغلی ندارند اما بد نیست بدانید دومین شغل پردرآمد در ترکیه، قضاوت است. قضات در ترکیه ماهانه 24500 لیر دریافتی دارند و با شرایطی مانند اضافهکاری و کیسهای ویژه، ممکن است درآمد آنها تا 35000 لیر هم افزایش یابد. - وکلا
سومین شغل پردرآمد ترکیه نیز، مرتبط با فضای حقوقی و دادگاههاست. وکلا در ترکیه به طور میانگین 19800 لیر دریافتی دارند. با در نظر داشتن شرایط شغلی در ترکیه، میتوان گفت این یک رقم ایدهآل است که در صورت حرفهای بودن وکیل حتی تا 20 یا 30 هزار لیر هم قابل افزایش است. - مدیران اجرایی
هر مدیر اجرایی در کشور ترکیه، درآمد بالایی ندارد اما مدیران دارای مدارک علمی سطح بالا و دانش و تخصص کافی، میتوانند به سطح بالایی از درآمد دست یابند. به طور میانگین مدیران اجرای در کشور ترکیه ماهانه 17500 لیر دریافتی دارند. البته مدیرانی که تجربه کاری بیشتری دارند، تا ماهانه 27 هزار لیر درآمد دارند. - مدیران مالی
مدیریت و مدیران، به طور کلی در ترکیه از جایگاه بالایی برخوردار هستند و سوای احترام و منزلت اجتماعی، درآمد خوبی هم دارند. مدیران مالی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. شرایط شغلی در ترکیه به گونهای است که میانگین دریافتی آنها 16300 لیر ترکیه است اما تا ماهانه 25 هزار لیر هم قابل افزایش است.
پردرآمدترین مشاغل آزاد در ترکیه
همواره بخشی از توجه متقاضیان کاریابی در ترکیه، معطوف به مشاغل آزاد است. در بازار کار ترکیه این دسته از مشاغل نیز به شرط تخصص کافی، میتوانند درآمدزایی خوبی داشته باشند.
هرچند تعیین میزان دقیق درآمد برای مشاغل آزاد تا حدی سخت است اما بر مبنای میانگینهای موجود و تجربه افراد شاغل در بازار کار ترکیه، لیست زیر را برای شناسایی پردرآمدترین مشاغل آزاد در ترکیه ، آماده کردیم. ارقام اعلامی مربوط به درآمد ماهانه این مشاغل هستند.
- متخصص مدیریت امور تجارت الکترونیک: از 5 هزار لیر
- مشاور املاک: از 3500 لیر + پورسانت و کمیسیون
- راننده شخصی و حرفهای: از 3500 لیر
- دستمزد افراد حرفهای در ارائه خدمات مربوط به رستورانها: از 2500 لیر
- تکنسین: از 3200 لیر
- پرستار کودک: از 3000 لیر
- آرایشگر در صورت حرفهای بودن و داشتن تجربه کافی: از 3500 لیر
کسب درآمد اینترنتی در ترکیه
کسب درآمد اینترنتی در ترکیه و انجام امور فریلنسری، راه خوبی برای دور زدن مجوزهای مورد نیاز برای کار در ترکیه است.
هرچند درآمد آن در آغاز مسیر کافی نیست و نمیتوان انتظار پیشرفت ناگهانی داشت، اما تا وقتی که بتوانید اجازه کار خود را از دولت ترکیه دریافت کنید، یک جایگزین قابل قبول است. مانند سایر کشورهای توسعهیافته، شرایط شغلی در ترکیه هم به گونهای است که امور فریلنسری و کار اینترنتی از راه دور، توسعه چشمگیری یافته و کارفرمایان زیادی به آن علاقمند هستند.
اگر در حوزههایی مانند سئو، تولید محتوا، توسعه وب و طراحی سایت تخصص خاص و ویژهای دارید، میتوانید به عنوان شغل دائم و بلندمدت هم به این بخش نگاه کنید. باید خاطرنشان کرد که اگر قصد دارید به طور دائم تحت شرایط شغلی ترکیه به این دسته از کارها اشتغال داشته باشید، نیاز است که خود را به عنوان “خود-اشتغال” ثبت کرده تا بتوانید از تمام مزایای بهرهمند شوید. البته در این صورت باید مالیات و تعرفههای مربوط به خوداشتغالی را هم پرداخت کنید.
میزان درآمد مشاغل اینترنتی در ترکیه
برای آشنایی بیشتر با شرایط شغلی در ترکیه، به طور ویژه در مورد مشاغل آنلاین، فریلنسری و اینترنتی، شما را به مطالعه لیست زیر دعوت میکنیم. در این لیست درآمد متوسط برخی از مشاغل اینترنتی در ترکیه را مشاهده میکنید.
- سئوکار حرفهای: سالانه 104 هزار لیر ترکیه
- وب دولوپر: سالانه 132 هزار لیر ترکیه
- متخصص تولید محتوا: سالانه 80 هزار لیر ترکیه
- مدیر حرفهای حوزه وب: سالانه 120 هزار لیر ترکیه
بهترین شغل در ترکیه برای ایرانیان
ایرانیان نیز مانند اتباع هر کشور دیگری، هزاران شانس متفاوت برای کاریابی در ترکیه داشته و به سادگی نمیتوان بهترین شغل را برای آنان تعیین کرد. واقعیت این است که تصمیمگیری در این مورد وابسته به مهارتها، تجربه و تخصصی است که فرد در خود سراغ دارد. به همین خاطر برای دسترسی به پاسخی برای اینکه بهترین شغل در ترکیه برای ایرانیان چیست، باید شرایط شما به صورت اختصاصی بررسی شود.
مهاجرت به ترکیه از طریق کار
مهاجرت به ترکیه از طریق کار با توجه به اوضاع احوال اقتصادی ترکیه در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است. اگر بخواهیم نگاهی کلی به روش های مهاجرت به ترکیه از طریق کار بیندازیم، خواهیم دید که برای این کار 3 روش کلی پیش روی ما است:
-
استفاده از کار با روش فیروزه ای
این روش که به روش فیروزه ای معروف است از طرف دولت ترکیه به جهت تشویق و ترغیب هر چه بیشتر افرادی با تحصیلات بالا به مهاجرت و کار در ترکیه طراحی شده است.
-
کار موقت در ترکیه
کار موقت همان مدلی است که کارفرمایان برای دوره ای یک ساله یا بیشتر اقدام به استخدام نیروی کار می کنند.
-
کار مستقل و یا دائمی
کار یا مستقل و یا دائمی همان مجوزی است که فرد پس از 5 سال زندگی و کار در ترکیه میگیرد.
حقوق شغلی در ترکیه
در ترکیه مانند بسیاری از کشورهای جهان قوانینی جامع برای حفظ حقوق کارمند و کارفرما وضع شده است که همگان ملزم به اجرای آن هستند. اگر بخواهیم بطور گذرا نگاهی به حقوق شغلی در ترکیه بینداریم میتوانیم بطور تیتروار به موارد زیر اشاره کنیم:
- کارفرما حق هیچگونه تبعیض جنسیتی، مذهبی، سیاسی، فلسفی و معلولیتی را ندارد.
- کارفراما حق اجبار کارمندان به انجام امری خارج از قرارداد را ندارد.
- کارفرما می بایست بیمه و حقوق کارمندان را بموقع پرداخت نماید.
- کارفرما ملزم به 24 ساعت مرخصی هفتگی و 2 هفته مرخصی سالانه به کارمندان است.
- سلامت و ایمنی کارمندان در محیط کار بعهده کارفرما می باشد.
- کارفرما و کارمند هر دو حق فسخ قرارداد کاری را با رعایت مدت زمان اعلام از قبل را دارند.
- کارمندان حق عضویت در سندیکاهای صنفی را دارند.
- در صورت اخراج کارمندان توسط کارفرما بدلایل غیرموجه خارج از قرارداد، کارفرما ملزم به پرداخت سنوات به کارمند می باشد.
کار در ترکیه برای مهاجران
برای تمام مهاجرانی که بصورت قانونی در ترکیه کار میکنند، همه از حقوق مصوب حداقل 4000 لیر در ماه و بیمه درمانی بهره مند هستند. در سالهای اخیر با مشکلات پیش آمده در کشورهای عراق، سوریه و ایران، سیل مهاجران قیرفانونی به ترکیه آغاز شد و همین امر باعث شده که بسیاری از این مهاجران بصورت غیرقانونی و سیاه در ترکیه شروع بکار کنند که حتی از حداقل های حقوق کار و اجتماعی نیز بی بهره اند.
شغل های مهاجران در ترکیه
از آنجائیکه اکثر مردم در ترکیه تنها به زبان ترکی صحبت می کنند، پیدا کردن کار در ترکیه در ابتدای ورود برای مهاجران کاری سخت و دشوار است. از این رو یکی از مشاغلی که مهاجران تازه وارد به آن روی می آورند تور لیدری شرکت های توریستی برای توریست هایی است که به زبان مادری آنها صحبت می کنند.
یکی دیگر از شغل هایی که با انجام آن مهاجران خرج روزانه خود را درمی آورند، تدریس زبا انگلیسی است که با آن ساعتی 30 لیر درمی آورند.
از دیگر شغل های رایج در بین مهاجران پرستاری است که شامل پرستاری سالمندان و کودکان می شود.
کار و تحصیل در ترکیه
همواره یکی از دغدغه های دانشجویان برای ادامه تحصیل در کشورهای دیگر، تامین منابع مالی و کار در زمان دانشجویی است ولی باید قبل از هر تصمیمی این نکته را بدانید که بر طبق قانون کار در ترکیه، دانشجویان خارجی در ترکیه حق کار در ادارات خصوصی و دولتی را ندارند. بیشتر دانشجویان تدریس را برای کسب درآمد انتخاب می کنند و از این طریق در اوقات خالی مخصوصاً تابستان، درآمد خوبی را بدست می آورند.
حق کار در ترکیه
باید متذکر شویم که حق کار در ترکیه را تنها افرادی داند که مجوز کار در ترکیه و به طبع آن اقامت کار در ترکیه را دریافت کرده اند. در ادامه به این مقوله بطور کامل پرداخته ایم
مجوز کار در ترکیه
اگرچه گرفتن مجوز کار در ترکیه کار چندان راحتی نیست ولی قوانین، مراحل و مدارک مورد نیاز برای اقدام و گرفتن آن پیچیدگی خاصی ندارد. ما در ادامه سعی کرده ایم که بطور خلاصه و کامل، تمامی آنچه شما در طول مسیر گرفتن مجوز مار در ترکیه نیاز خواهید داشت را بیان کنیم.
داشتن مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه ضروریست، بدون اجازه کار یا گواهینامه معافیت، امکان کار برای اتباع خارجی در ترکیه وجود ندارد. برای کار در ترکیه، مجوز اعطای حق کار باید از وزار کار و تأمین اجتماعی اقدام شود. اگر اتباع خارجی اجازه کار نگیرند، منع ورود موقت و جریمه های اداری برای آنها و کارفرمایان آنها اعمال می شود.
بسیاری بر این باور غلط هستند که با خرید خانه در ترکیه و گرفتن اقامت میتوانند در ترکیه شروع به کار کنند ولی پروسه مجوز کار در ترکیه کاملاً متفاوت است.
مراحل انجام اخذ مجوز کار در ترکیه و معیارهای صدور برای اتباع خارجی باید به دقت بررسی شود.
انواع مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه
انواع مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه به 3 دسته تقسیم می شود:
مجوز کار با مدت محدود
این مجوز برای بار اول به مدت 1 سال، در زمان تمدید دوم به مدت 2 سال و در زمان تمدید سوم به مدت 3 سال صادر می گردد.
مجوز کار به مدت نا محدود
این مجوز برای متقاضیانی صادر می گردد که اقامت دائمی ترکیه را داشته باشند و یا به مدت 8 سال در ترکیه با مجوز کار به فعالیت پرداخته باشند.
مجوز کار با ثبت شرکت
این مجوز برای کسانی صادر می شود که شرکت در ترکیه ثبت کنند و 5 نفر را در شرکت خود استخدام و برای آنها مجوز کار و بیمه رسمی دریافت کند.
موارد رد درخواست مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه
- اقامت بیشتر از 6 ماهه فرد متقاضی خارج ار ترکیه
- عدم ارائه مدارک تخصصی دانشگاهی در زمینه مورد نظر
- گذرنامه تاریخ گذشته و نامعتبر
- بر طبق قوانین کار مرتبط با اتباع خارجی در ترکیه، درخواست مجوز کار آنها امکان رد شدن را هم دارد که از جمله این دلایل می توان به این موارد اشاره کرد:
- نداشتن اقامت ترکیه
- وجود نیروی کار و متقاضیان ترک در کشور
تمدید مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه
مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه در مرتبه اول تنها به مدت 1 سال صادر می شود و در مرتبه دوم در زمان تمدید به مدت 2 سال و در مرتبه سوم تمدید به مدت 3 سال تمدید می شود. برای تمدید مجوز کار در هر مرتبه باید شرایط لازم که از سوی دولت برای صاحب کار و متفاضی در نظ گرفته شده باید بطور کامل اهراز شود.
درخواست تمدید اجازه کار به همان روشی است که درخواست اول انجام می شود. اسنادی که اتباع خارجی برای تمدید مجوز کار در ترکیه ملزم به ارائه هستند، براساس شغل آنها و سازمانهای دولتی مربوط به آن کسب و کار متفاوت است.
مشاغل ممنوع برای اتباع خارجی در ترکیه
مشاغل ممنوع برای اتباع خارجی در ترکیه به مشاغل زیر خلاصه می شود و این بدان معناست که صدور مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه در این مشاغل غیر ممکن است
1- پزشکی : برای کار در زمینه های دندان پزشکی، داروسازی، دامپزشکی، مامایی، مراقبت از بیماران باید حتما شهروندی ترک داشته باشید و برای کار در بیمارستان های خصوصی داشتن شهروندی ترکیه کافی است.
2- کشتیرانی و دریایی : ماهی گیری، غواصی، کاپیتان کشتی، خدمه کشتی، باربری و تمام امور تجارت دریایی فقط در دسترس تبعه ترک هستند.
3- مشاغل قضایی دولتی، گمرک و اداره امنیت : قضات و دادستان های دولتی و کار به عنوان پرسنل و کارمند در دادگاه و دفتر خانه ها تنها با داشتن شهروندی ترک امکان پذیر است ولی برای شغل وکالت، داشتن شهروندی ترک کفایت می کند.
قوانین مهاجرت به ترکیه از طریق کار
بر طبق قانون کار ترکیه، هر فرد خارجی که بخواهد در ترکیه کار کند می بایست مجوز کار در ترکیه را از وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه اخذ کرده باشد. در این رابطه اشاره به چند نکته حیاتی است:
- تبدیل ویزای توریستی به کاری ترکیه امکان پذیر نیست. مهاجرانی که با ویزای توریستی داخل خاک ترکیه شده باشند تمی توانند درخواست مجوز کار در ترکیه را همزمان که در خاک ترکیه حضور داند را داشته باشند. پس به یاد داشته باشید که تبدیل ویزای توریستی به کاری ترکیه غیر ممکن است.
- امکان اقدام برای گرفتن همزمان مجوز کار و ویزای کار در ترکیه برای مهاجران وجود دارد. برای اینکار می بایست درخواست خود را برای گرفتن ویزا کار به کنسولگری ترکیه در کشور خود ارائه کرده و همزمان کارفرمای شما در ترکیه، مدارک مورد نیاز وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه را به این وزارتخانه ارسال نماید.
- افرادی که اقامت ترکیه را داشته و در خاک ترکیه باشند، چنانچه از مدت زمان اقامت آنها 6 ماه باقیمانده باشد میتوانند از داخل ترکیه درخواست مجوز کار نمایند.
مراحل دریافت مجوز کار در ترکیه
فرقی نمیکند که از داخل و یا خارج از خاک ترکیه اقدام میکنید، شما می بایست قبل از شروع به اقدام گرفتن مجوز کار،حتماً پیشنهاد و قرارداد کاری را از طرف کارفرمای خود در ترکیه دریافت کرده باشید.
- چنانچه خارج از خاک ترکیه هستید، از زمانیکه شما و کارفرامیتان درخواست و مدارک را برای وزارت کار و اموراجتماعی ترکیه ارسال کردید، این سازمان 90 روز وقت دارد تا به مدارک رسیدگی کند. در صورت تایید باید با مراجعه به سفارت ترکیه، مهر مجوز و ویزای کار در ترکیه را در پاسپورت خود بزنید.
- چنانچه داخل خاک ترکیه هستید، باید درخواست خود را پس از ارسال مدارک توسط شما و کارفرمایتان، از دفتر کار و امور اجتماعی در آنکارا پیگیری نمائید. پس از تائید 30 روز از زمان ورود خود به خاک ترکیه وقت دارید تا درخواست اجازه اقامت از طریق شعبه مهاجران در ایستگاه پلیس نزدیک به شرکت کارفرمای خود کنید.
نکته مهم این است که صرف ارسال مدارک به این معنا نیست که شما میتوانید شروع به کار کنید و شما تا زمانیکه مجوز کار در ترکیه و اقامت کار در ترکیه را نگرفته باشید، اجازه کارکردن ندارید.
مدارک لازم برای گرفتن مجوز کار در ترکیه
همانطور که در بالا اشاره شد، کارفرما و متقاضی بطور جداگانه می بایست مدارک لازم درخواستی را به اداره کار و اجتماعی ترکیه ارسال نمایند.
مدارک متقاضی کار
- ترجمه رسمی مدرک تحصیلی
- پیشنهاد و قرارداد کار با کارفرما
- ارائه گواهی مهارت با توجه به شغل درخواستی متقاضی
- توصیه نامه
مدارک کارفرما
- فرم درخواست کار
- حساب سالیانه شرکت با ذکر سود و زیان 1 ساله
ثبت درخواست اجازه کار در ترکیه
موسساتی که اتباع خارجی باید از طریق آنها اجازه کار بگیرند در ترکیه متفاوت است. برای ثبت درخواست مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه، اتباع خارجی باید در صورت درخواست خود را در داخل ترکیه از طریق وزارت کار و تأمین اجتماعی در ترکیه و در مورد درخواست های ثبت شده در خارج از کشور، باید به سرکنسولگری های جمهوری ترکیه در کشور ملیت خود مراجعه کنند.
اگر یک تبعه خارجی برای تحصیل، اجازه اقامت داشته باشد و مدت اقامت 6 ماهه او تمام نشده باشد، می تواند از طریق وزارتخانه درخواست خود را ارائه دهد.
اتباع خارجی که با ویزای توریستی وارد کشور می شوند و یا کسانی که دارای معافیت ویزا هستند و خارجیانی که اجازه اقامت ندارند، نمی توانند درخواست اجازه کار دهند ، اما می توانند درخواست های خود را از طریق یک موسسه واسطه ای انجام دهند. این بدان معناست که انجام پروسه قانونی مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه باید از طریق این موسسات طی شود.
مدارک مورد نیاز برای مجوز کار اتباع خارجی در ترکیه
سوالاتی که توسط اتباع خارجی متقاضی مجوز کار پرسیده می شود بیشتر در مورد مدارک مورد نیاز و نحوه ارسال آنها می باشد. اسناد مورد نیاز در هنگام درخواست مجوز کاربرای اتباع خارجی، با توجه به بخشی که مجوز برای آن اخذ می شود تعیین می شود.
مدارک مورد نیاز برای یک تبعه خارجی با توجه به نوع فعالیت آن شرکت مورد نظر، برای کارفرما و متقاضی متفاوت است. اگر یک تبعه خارجی متقاضی اجازه کار در ترکیه، به نمایندگی از طرف خود کار کند و بخواهد از طریق آن شرکت مجوز کار دریافت کند ، باید مدارک خود را از طریق یک شرکت وکالت و یا موسساتی که به پروسه آشنایی کامل دارند تکمیل و اقدام نماید.
به همین ترتیب، اگر وی درخواست جواز کار را برای شریک شدن در یک شرکت ثبت کند ، باید سندی را از طریق یک موسسه واحد ایجاد و ارائه دهد. اتباع خارجی که اسناد مورد نیاز برای اجازه کار در ترکیه را تهیه می کنند، باید ابتدا خود را بیمه کرده و کلیه مراحل را مطابق با قوانین جمهوری ترکیه انجام دهند.
اتباع خارجی که مایل به کار در مراکز آموزش و بهداشتی هستند باید برای رسیدن به مرحله ارزیابی که توسط وزارت بهداشت برای مراکز بهداشتی و وزارت آموزش ملی برای سازمانهای آموزشی صادر می شود، مجوز مقدماتی را دریافت کنند.
معیارهای اجازه مقدماتی مجوز کار
در مورد معیارهای اجازه مقدماتی و ارزیابی برای مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه، اتباع خارجی که مایل به کار در بخشهای آموزش و بهداشت و درمان هستند باید قبل از ارزیابی درخواست آنها برای اجازه کار، مجوز مقدماتی را دریافت کنند. اتباع خارجی متقاضی تمدید پروانه کار، شخصا باید برای اخذ مجوز به وزارت مربوطه مراجعه کنند.
در مورد معیارهای ارزیابی مجوز مقدماتی، فرد متقاضی اجازه کار درترکیه ابتدا باید ثابت کند که حداقل 5 شهروند ترک در محل کاری که او قصد استخدام در آن را دارد، شاغل هستند.
اگر تبعه خارجی که مایل به اخذ مجوز است، شریک یک شرکت است، باید 5 نفر ترک را برای یک سال استخدام کند. او باید الزامات و قوانین مربوط به مبلغ سرمایه پرداخت شده از طرف شرکای شرکت را رعایت کند. اگر یک شریک شرکت درخواست مجوز را کند، طبق مقررات 2021 ، سهم سرمایه شرکای شرکت باید بیش از 40 هزارلیر و سهم او باید 20٪ ازسهام کل باشد.
برای دریافت مجوز کار برای اتباع خارجی در ترکیه ، مبلغی که ماهانه برای تبعه خارجی پرداخت می شود باید مطابق با تعریف آن شغل در قوانین کار باشد که در قانون براساس حداقل دستمزد تعیین شده است.
مدرک تحصیلی برای دریافت اجازه کار در ترکیه
متقاضیان خارجی کار در ترکیه میبایست حداقل مدرک دیپلم را داشته باشند ولی با توجه به نیاز شرکتها برای شغل های مختلف، درخواست کارفرما می تواند به لیسانس، فوق لیسانس و دکترا ارتقا یابد.
دریافت ویزای کاری ترکیه چقدر زمان میبرد ؟
همانطور که در بالا گفته شد، برای دریافت ویزای کاری ترکیه از خارج از ترکیه 90 روز و در داخل ترکیه 30 روز زمان خواهد برد.
هزینه ویزای کار در کشور ترکیه چقدر است ؟
کلاً ویزای کار در ترکیه تنها به 2 صورت صادر می شود:
- ویزای الکترونیکی: این ویزا بستگی به ملیت شخص اقدام کننده دارد ولی بطور کلی بین 60 تا 80 دلار متغیر است.
- ویزای ورودی یک نفره: هزینه دریافت این ویزا در حدود 460 لیر ترکیه است.
مدارک لازم برای دریافت ویزای کاری ترکیه
قبل از هر چیز می بایست فرم آنلاین ویزای کار ترکیه پر و ارسال شود، سپس با در دست داشتن مدارک زیر پس از دریافت تاییدیه وزارت کار، به سفارت ترکیه مراجعه کنید.
از مدارک لازم برای دریافت ویزای کاری ترکیه میتوان به ارائه مدارک زیر اشاره کرد:
- فرم درخواست ویزای کار در ترکیه
- کپی پاسپورت: پاسپورت متقاضی حتماً می بایست 6 ماه اعتبار داشته باشد.
- 2 قطعه عکس سایز پاسپورتی
- بیمه کار در ترکیه
- پیشنهاد و قرارداد کاری با کارفرما
- گواهی عدم سوء پیشینه
- گواهی تمکن مالی
- ترجمه رسمی مدرک تحصیلی
- بلیز پرواز به ترکیه
باید متذکر شویم که می بایست کار فرمای خود را پس از مراجعه به سفارت ترکیه مطلع کنید تا کارفرما ظرف مدت 10 روز مدارک اضافی لازم را به اداره کار و امور اجتماعی ترکیه تحویل دهد.
مزایای دریافت اجازه کار و اخذ ویزای کاری ترکیه
اگر بخواهیم بطور کلی مروری به مزایای دریافت اجازه کار و اخذ ویزای کاری ترکیه داشته باشیم، میتوانیم به موارد زیراشاره کنیم:
- استفاده رایگان از تمامی خدمات بهداشتی
- درخواست تابعیت پس از 5 سال از حضور مستمر و کار در ترکیه
- دریافت مجوزکار دائم پس از 8 سال
- دریافت حقوق بازنشستگی در سن 60 سالگی
- دریافت اجازه کار برای فرزندان
آیا اجازه کار در ترکیه با خرید ملک امکان پذیر است ؟
برای جواب به این سوال باید بگوییم که گرفتن اجاره کار یک مسیر کاملاً جداست و این دو اصلاً هیچ ربطی بهم ندارند. اگر ملکی خریداری کرده باشید و اقامت گرفته باشید و بخواهید برای گرفتن اجازه کار در ترکیه اقدام کنید، تازه در اول راه قرار دارید و هیچ فرقی که تازه میخواهد از بیرون ترکیه برای گرفتن اجازه کار در ترکیه اقدام کند ندارید.
مدت اقامت کاری ترکیه و تمدید مجوز کار در ترکیه
مدت اقامت کاری ترکیه برای بار نخست تنها برای مدت 1 سال صادر میشود. برای تمدید مجوز کار در ترکیه می بایست 1 ماه و نیم قبل از رسیدن زمان اتمام مجوز، برای تمدید آن اقدام کنید. برای بار دوم این زمان به 2 سال دیگر تمدید می شود و برای بار سوم، این مجوز 3 ساله خواهد بود.
شما تنها زمانی میتوانید برای مجوز کار به صورت دائمی و نامحدود اقدام کنید که به مدت 8 سال در ترکیه بصورت قانونی زندگی و کار کرده باشید. در صورتیکه بخواهید برای اجاره کار مستقل اقدام نمایید، باید از طریق دفتر وزارت کار در آنکارا اینکار را انجام دهید.
قراردادهای کاری ترکیه
بر طبق قوانین کار در ترکیه، کارفرما و کارمند این حق را دارند که در مدت 2 ماه از شروع قرارداد، بدون هیچ جریمه ای به کار ادامه دهند که به این دوره 2 ماهه، دوره آزمایشی می گویند. در قراردادهای کاری ترکیه می بایست ساعات کار، حقوق، مزایا و مدت زمان مرخصی ذکر شده باشد. در قراردادهای کاری ترکیه، کارفرما می بایست تمامی الزامات مورد نیاز خود و تمامی مزایایی که به کارمند در زمان استخدام پیشنهاد میدهد را قید کند.
قانون کار در ترکیه (شرایط کاری، ساعت کار، شرایط سنی کار در ترکیه)
ساعت کار بر طبق قانون کار در ترکیه، 45 ساعت کار در هفته است. اکثر شرکتها در ترکیه از 8 صبح تا 5 بعد از ظهر روزهای 2 شنبه تا جمعه باز هسنتد. البته ساعات کاری در مشاغلی مانند رستوران، بارها، مراکز خرید و مشاغلی که در روزهای آخر هفته نیز باز هستند متفاوت است.
شرایط سنی کار در ترکیه
بر طبق قانون کار ترکیه سن کار برای اشتغال 15 سال است و کودکان به سن 13 سال تنها میتوانند در صورتی که هم زمان تحصیل هم کنند، در شغل های پاره وقت چنانچه شرایط سختی فیزیکی را به آنها تحمیل نکنند، فعالیت داشته باشند.
مرخصی و تعطیلات کار در ترکیه
در ترکیه، بغیر از کارمندان پاره وقت، معلمان زبان و کارمندان و فعالان صنعت گردشگری، شرکتها 2 هفته در سال تعطیلی دارند. اگرچه تمامی شرکت ها در زمان تعطیلات رسمی ترکیه تعطیل هستند ولی تنها این شرکتهای بین المللی هستند که تعطیلات کریسمس و سال نو میلادی را تعطیل می کنند.
پردرآمدترین مشاغل ترکیه به ترتیب جراحان و پزشکان، وکلا، خلبانان، مدیران ارشد مالی، دندان پزشکان هستند.
اگر در خارج از خاک ترکیه اقدام شود 90 روز و اگر در داخل ترکیه اقدام شود 30 روز بطول می انجامد.
داشتن مدرک دیپلم برای گرفتن مجوز کار در ترکیه نیاز است.
پزشکی، مشاغل قضایی دولتی، گمرک، اداره امنیت، کشتیرانی و دریایی، مشاغل ممنوع برای اتباع خارجی در ترکیه هستند.
مجوز کار به مدت نامحدود در ترکیه برای آن دسته از اتباع خارجی تعلق می گیرد که اقامت دائم ترکیه را داشته باشند و یا به مدت 8 سال مجوز قانونی کار در ترکیه را گرفته باشند.